Fietsdiefstal: een goed fietsslot doet wonderen

Fietsdiefstal: een goed fietsslot doet wonderen

Fietsdiefstal: een goed fietsslot doet wonderen

Deze week in het landelijke nieuws: Pas op, diefstal e-bike stijgt explosief. Fietsdieven hoeven blijkbaar weinig moeite te doen om een elektrische fiets te stelen. Diefstal kan heel eenvoudig voorkomen worden door een goede fietsslot op uw fiets én een tweede slot om uw fiets vast te maken aan bijvoorbeeld een hek. IJsselbikes heeft een ruime voorraad fietssloten die het fietsdieven een stuk moeilijker maken. Zoals de sloten van AXA Bike Security en Zéfal. Kom eens langs in onze showroom en laat u voorlichten.

Laat uw fietsplezier niet verpesten door een fietsdiefstal! Lees ook onze tips om fietsdiefstal te voorkomen.


Steeds meer E-bikes worden gestolen

“Steeds meer E-bikes worden gestolen en fietsen zijn in het algemeen duurder geworden”, zegt woordvoerder Oscar van Elferen van het Verbond van Verzekeraars. Van de 18 miljoen fietsen waarmee fietsroutes gefietst kunnen worden zijn er  inmiddels 1 miljoen elektrisch. De elektrische fietsen hebben vaak een prijs van tussen de 1000 en 3000 euro. Nederland is met zijn grote aantal fietsen volgens ENRA-directeur Douwe Boeijenga voor de fietsendieven een walhalla. “De dief hoeft nauwelijks moeite te doen om buit van zijn gading te vinden.”

De diefstallen zijn volgens Boeijenga goed georganiseerd. “Gestolen fietsen gaan met grote aantallen tegelijk de grens over. Onlangs bleek een gestolen lokfiets een dag later al in Polen te staan. De vraag is groot. In ons nadeel werkt dat Nederland voorop loopt met elektrische fietsen”, zegt Boeijenga. “Dat is in België en Duitsland nog anders. Daarom zijn wij in vergelijking met omliggende landen ook zo aantrekkelijk voor buitenlandse bendes. De kans dat een E-bike jonger dan een jaar wordt gestolen, is in een paar jaar tijd 2,5 keer groter geworden.”

Bron: Algemeen Dagblad

fietsslot hangslot axa ringslot fietsdiefstal fietsendief deventer schalkhaarfietsslot hangslot zefal ringslot fietsdiefstal fietsendief deventer schalkhaar

 

Deel deze pagina: